Sofra

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    18 adet milföy hamuru
    4 adet yufka

    Harcı için:
    Yarım kg pırasa
    2 çorba kaşığı tereyağı
    Tuz, karabiber, kimyon ve pul biber

    Üzeri için:
    1 şişe soda
    1 su bardağı süt ve sıvı yağ
    1 adet yumurta

Harç için pırasaları halka doğrayıp, tereyağında soteleyin. Tuz, karabiber, kimyon ve pul biber ilave edip, karıştırın. Ocağın altını kapatıp, soğumaya bırakın. 9 adet milföy hamurunu üst üste gelecek şekilde yapıştırın. Merdane ile biraz açıp, yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine pırasalı harcı yayın. Yufkayı didikleyip pırasalı malzemenin üzerine serpiştirin. Kalan 9 adet milföyü diğer 9 milföy gibi hazırlayıp yufkaların üzerine serin. Soda, süt, sıvı yağ ve yumurtayı iyice çırpıp, milföy hamurlarının üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Dilimleyip sıcak olarak servis yapın.