MALZEMELER
Hamuru için:
3 su bardağı un
Yarım paket (20 gram) yaş maya
1 çay kaşığı tozşeker
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Yeteri kadar su
Tuz
Üzerine: Yarım çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı salça
Mısırlı harç:
1 çorba kaşığı konserve mısır
1 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
MISIR ve rendelenmiş kaşar
peynirini karıştırın. Üzerine tuz
ekleyip kenara alın.
Ispanaklı harç:
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım soğan
5-6 yaprak ıspanak
ZEYTİNYAĞINI küçük bir tavaya
alın. İnce kıyılmış soğan ve ıspanağı
kavurun. Tuz ekleyip karıştırdıktan
sonra kenara kaldırın.
Sucuklu ve salamlı harç:
2 dilim sucuk
2 dilim salam
Yarım domates
1 adet sivri biber
Tuz
SUCUK ve salamı ince doğrayın.
Küçük bir kaba alıp, üzerine ince
kıyılmış domates ve sivri biber ilave
edin. Tuz ekleyip karıştırın.
Mantarlı harç:
2-3 adet mantar
2 çorba kaşığı beyaz peynir
MANTARLARI ince kıyın. Bir kaba
alıp üzerine ezilmiş beyaz peynir
ilave edin. Karıştırıp kenara alın.
Ispanaklı ve mısırlı harç:
1 çorba kaşığı zeytinyağı
5-6 yaprak ıspanak
2 tatlı kaşığı konserve mısır
Yarım soğan
Tuz
ZEYTİNYAĞINI küçük bir tavaya
alın. Üzerine ince kıyılmış soğan ve
ıspanak ekleyip kavurun. Ocaktan
alıp mısır ve tuz ilave edin.
"Mini Pizzalar"ın hazırlanışı: Öncelikle tariflerine göre pizza harçlarını hazırlayıp kenara alın. Hamuru hazırlamak için, yaş mayayı küçük bir kaba alıp üzerine toz şeker ve 1 su bardağı ılık su ilave edin. Kabarması için yaklaşık 10 dakika bekletin. Unu geniş bir kaba alıp üzerine, erimiş maya, zeytinyağı ve tuz ilave edin. Su ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Üzerine nemli bir bez örtüp yarım saat dinlendirin. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın. Unlanmış tezgahta elinizle çay tabağı büyüklüğünde açın. Süt ve salçayı karıştırıp hamurların üzerine sürün. Hazırladığınız harçları pizzaların üstlerine yerleştirin. Yağlı kağıt kaplanmış bir fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine arzunuza göre harç koyun. Rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika pişirip servis yapın.