Sofra
Mutfakta sıfır atık, sıfır israf!

8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay

MALZEMELER

    1 adet bütün bayat ekmek

    Yarım çay bardağı sıvıyağ

    1 adet soğan

    1 su bardağı haşlanmış nohut

    4 su bardağı et suyu

    1 çorba kaşığı salça

    2 diş sarmısak

    Tuz, karabiber

    2 çorba kaşığı limon suyu veya nar ekşisi

    1 tatlı kaşığı nane

    1 çay kaşığı pulbiber

Bayat ekmeği küp doğrayıp kenara alın. Sıvıyağın yarısını tencereye koyun. Soğanı yemeklik doğrayıp sıvıyağda soteleyin. Nohut ve et suyunu ilave edin. Daha sonra salça, kıyılmış sarmısak, tuz, karabiber ve limon suyunu ekleyip kaynamaya bırakın. Kalan sıvıyağda nane ve pulbiberi 1-2 dakika kızdırın. Kaynayan nohuda küp doğranan ekmekleri atıp, ocağın altını kapatın. Üzerine naneli yağı gezdirin. Sıcak olarak servis yapın.