Sofra
Herkesin seveceği paçanga böreği nasıl yapılır? Pratik paçanga böreği tarifi...

12 Adet
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    3 adet yufka
    12 dilim pastırma
    5 adet sivri biber
    24 dilim salam
    24 dilim kaşar peyniri
    Kızartmak için:
    Sıvı yağ
Yufkaların her birini 4 eşit parçaya bölüp 12 adet üçgen parça elde edin. Her üçgen parçasının geniş tarafına önce pastırma dilimini, üzerine halka kesilmiş yeşil biber parçalarını koyun. Daha sonra 2 dilim salam ve en üste de 2 dilim kaşar peyniri ekleyin. Üçgen yufkanın iki kenarını üstüne kapatın. Yassı bir sigara böreği görünümü alacak şekilde üç parmak eninde sarın. Yufkanın uç kısmına hafifçe su sürüp yapıştırın. Tüm yufkaları sardıktan sonra kızgın yağda, arkalı önlü kızartın. Kağıt havlu üzerine alın. Sıcak olarak servis yapın.