Patatesli Ay Çöreği

Patatesli Ay Çöreği
  • 8-10 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Zor
  • Yemek Daveti, Piknik
Sofra Tarifi

MALZEMELER

Harç için:

1 adet soğan

2 çorba kaşığı zeytinyağı

3 adet haşlanmış orta boy patates

150 gram beyaz peynir

1 tatlı kaşığı nane

1'er çay kaşığı karabiber ve kimyon

Yarım çay kaşığı tuz



Hamur için:

3 su bardağı un

Yarım paket yaş maya

(1 paket 42 gram)

1 adet yumurta

1 çay bardağı süt

Yarım çay bardağı sıvıyağ

2 çorba kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)

1-2 çorba kaşığı çörekotu

Yarım çay kaşığı tuz

YAPILIŞI

Harç için soğanı kıyıp zeytinyağında soteleyin. Rendelenmiş patates, peynir, nane, karabiber, kimyon ve tuz ekleyip karıştırın. 2 Hamur için unu yoğurma kabına alıp, ortasını havuz gibi açın. Yaş maya, yumurta akı, süt, sıvı yağ, tereyağı ve tuz ekleyip yoğurun. Hamuru 12 bezeye ayırıp, merdane yardımıyla pasta tabağı ebadında açın. Ortalarına harcı pay edip, önce rulo şeklinde sarın. Sonra uçlarını birleştirip ay şekli verin. Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirip, üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. Çörek otu serpip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzerleri kızarana dek pişirin. Ilık olarak servis yapın.
BİZE ULAŞIN