Sofra

16 Adet
Zorluk Derecesi Orta
Ev Yapımı

MALZEMELER

    500 gram pazı
    8 adet milföy hamuru
    2 çorba kaşığı sıvı yağ
    4-5 dal taze soğanın yeşil kısımları
    10-12 adet konserve veya haşlanmış mantar
    1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
    1 adet yumurtanın sarısı
    Tuz, pul biber, karabiber
Pazı yapraklarını yıkayın ve bol suda haşlayın. Suyunu süzüp, elinizle iyice sıktıktan sonra ince kıyın. Sıvı yağı bir tavaya alın. Taze soğanın yeşil kısımlarını incecik kıydıktan sonra sıvı yağda 1-2 dakika kavurun. Üzerine pazı, ince kıyılmış mantar, tuz, pul biber ve karabiberi ilave edip, kavurmaya devam edin. Daha sonra soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra içine rendelenmiş kaşar peyniri ilave edip, karıştırın. Milföy hamurlarını oda sıcaklığında 5 dakika bekleterek yumuşamalarını sağlayın. Daha sonra ortadan ikiye kesin. Milföylerin kenarları boş kalacak şekilde orta kısımlarına iç harcı paylaştırın. Kenarlarına yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.