Sofra

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    250 gram kıyma
    4 çorba kaşığı sıvı yağ
    1 kg pırasa
    1'er çay kaşığı tuz, karabiber ve pul biber
    2 adet yumurta
    1 su bardağı süt
    Yarım su bardağı sıvı yağ
    5 adet yufka
    1'er çorba kaşığı çörek otu ve susam
Kıymayı sıvı yağda kavurun. Üzerine ince kıyılmış pırasayı ekleyin ve yumuşayana kadar kavurun. Karabiber, pul biber ve tuzunu ekleyip ılınmaya bırakın. 1 adet yumurtayı çukur bir kaba kırın. Diğer yumurtanın sarısını ve akını ayırın. Akını diğer yumurtanın üzerine ekleyip sarısını kenara alın. Yumurtaya süt ve sıvı yağ ekleyip karıştırın. Bir adet yufkayı düz bir zemine serip üzerine yumurtalı karışımdan sürün ve tam ortadan ikiye bölün. Yufkaların kalın taraflarına pırasalı harçtan koyup rulo yapın. Yağlanmış yuvarlak bir tepsiye ruloları kendi etraflarında çevirerek yerleştirin. Tüm yufkaları bu şeklide hazırlayıp tepsiye koyun. Ayırdığınız yumurta sarısını böreğin üzerine sürün. Çörek otu ve susam serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Arzunuza göre dilimleyerek servis yapın.