Pirinçli Açma Börek

Pirinçli Açma Börek
  • 6 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
Sofra Tarifi

MALZEMELER

Hamuru için:



3-4 su bardağı un



1 tatlı kaşığı tuz



Aldığı kadar ılık su



Hamuru bekletmek için: 1 çay bardağı zeytinyağı veya sıvıyağ



İç malzeme için:



Bir buçuk su bardağı haşlanmış pirinç



4 adet soğan



2 çorba kaşığı tereyağı



250 gram mantar



Yarım demet dereotu



Tuz, karabiber, pulbiber


YAPILIŞI

Hamur için yoğurma kabına unu koyun ve tuz ekleyin. Yumuşak bir hamur elde edene kadar ılık su katın ve yoğurun. Hazırladığınız hamuru 5 eşit parçaya ayırın ve bir kaba alıp, üzerine çıkacak kadar zeytinyağı veya sıvı yağ koyun. Üzerini streç filmle örtün ve buzdolabında 1 gece bekletin. İçi için tavaya aldığınız piyazlık doğranmış soğanı tereyağında iyice kavurun. Kıyılmış mantarı ilave edin ve kısık ateşte 10 dakika daha kavurmaya devam edin. Pirinç, tuz, karabiber ve pul biber ekledikten sonra şöyle bir karıştırıp, tavayı ocaktan alın. Kıyılmış dereotunu katın ve karıştırdıktan sonra 5 parçaya ayırıp, soğuması için bir kenara koyun. 3 Buzdolabındaki hamuru çıkarın ve 1 parçasını düz bir zeminde elinizle incelterek açın. Geniş kısmına birinci iç harcı koyun ve rulo şeklinde sarın. Orta büyüklükte bir tepsinin ortasına gül şekli vererek yerleştirin. Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayıp, tepsideki böreğin etrafına sarın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

BİZE ULAŞIN