Sofra

10 Adet
20 Dakika
Zorluk Derecesi Kolay

MALZEMELER

    250 gram ufak doğranmış yağsız kuşbaşı et
    1 adet küçük boy domates
    Yarım su bardağı bezelye
    1'er adet havuç ve patates
    Tuz, karabiber
    10 adet milföy hamuru

    Üzeri için: Çörek otu
    1 adet yumurtanın sarısı
Havuç ve patatesi yarı yarıya haşlayın. Küçük küpler şeklinde doğrayın. Bir tencerede kuşbaşı eti kendi suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. İçine küp doğranmış domatesi katıp 1- 2 dakika kavurun. Bezelye, havuç, patates, tuz ve karabiber ekleyip, 1-2 defa çevirdikten sonra soğumaya bırakın. Milföy hamurunu düz bir zemin üzerine yayın. Yarısına karışımdan koyup, diğer yarısını harcın üzerine örtün. Milföyler bitene kadar aynı işlemi uygulayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.