Sofra
Sevdiklerinizle paylaşılan demli çaylara tatlı-tuzlu lezzetlerin eşlik ettiği, keyifli sohbetlerin yapıldığı çay saatleri, günün en güzel zamanlarından biridir.

SELDA TOPTAŞ

8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    Hamur için:

    5 su bardağı un

    3 çay kaşığı tozşeker

    1 çay kaşığı tuz

    Yarım su bardağı ılık süt

    1 paket (10 gram) instant maya

    230 gram tereyağı, 3 adet yumurta

    İç malzeme için:

    1 çay bardağı biberli yeşil zeytin

    50 gram doğranmış kaşar peyniri

    50 gram Macar salamı

    1 su bardağı mantar

    10-15 adet kurutulmuş domates

Hamur için yoğurma kabına aldığınız un, tozşeker ve tuzu karıştırın. Sütün içine mayayı ilave edin ve karıştırarak köpürmesini sağlayın. Tereyağını bir tavada eritin ve ılıtın. Mayalı sütü ve ılınmış tereyağını una ekleyip karıştırın. Yumurtaları katın ve yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve kabarana kadar dinlendirin. Dinlenen hamuru dikdörtgen şeklinde açın ve geniş kenarına yan yana gelecek şekilde zeytin, kaşar peyniri, salam, kıyılmış mantar ve sıcak suda bekletip, suyunu sıktığınız kurutulmuş domatesi yayın. Rulo şeklinde sarın ve fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine bıçakla ince çizikler atın. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında 5 dakika pişirin ve fırını 180 dereceye düşürün. Ekmeğin üzeri kızarana kadar pişirin. Ilındıktan sonra dilimleyerek servis yapın.