Sofra

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 su bardağı pirinç
    1 çorba kaşığı tereyağı
    Bir tutam safran
    Yeteri kadar ılık su
    1 çay kaşığı tuz

    Hamuru için:
    500 gram un
    3 çorba kaşığı yoğurt
    1 adet yumurta
    1 çorba kaşığı sirke
    2 çorba kaşığı sıvı yağ
    1 çay kaşığı tuz

    Kızartmak için:
    Sıvı yağ
Pirinci ıslatıp süzün. Tereyağında tane tane dökülene dek kavurun. Üzerini bir parmak geçecek kadar ılık su ilave edip karıştırın. Safranı, daha sonra tuzu ekleyip demlenmeye bırakın. Hamur için unun ortasını havuz gibi açıp, yoğurt, yumurta, sirke, sıvı yağ ve tuzu ekleyin. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini örtüp, 15 dakika dinlendirin. Daha sonra 4 eşit bezeye ayırıp, her bezeyi oklava yardımıyla 2 cm kalınlığında açın. Yufkadan küçük yuvarlaklar çıkarın. Hamurların bir kenarına safranlı pirinci pay edin. Diğer parçayı üzerine kapatın. Kızgın sıvı yağda kızartıp, ılık olarak servis yapın.