Sofra
Puf puf kabaran sebzeli volovan nasıl yapılır? Milföy hamurunu eşsiz lezzete dönüştüren sebzeli volovan tarifi...

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    12 adet milföy hamuru
    1 adet büyük boy patlıcan, kabak ve patates
    2 adet kırmızı biber
    2 adet havuç
    Yarım su bardağı sıvıyağ
    250 gram hellim peyniri
    1 adet yumurtanın akı

Tüm sebzeleri küp doğrayarak sıvı yağda soteleyin. Sebzeler ılıkken, küp doğradığınız hellim peynirini ilave ederek karıştırın. Fırın tepsisini sıvı yağla yağlayın. 6 adet milföy hamurunu tepsiye dizin. Üzerlerine çırpılmış yumurta akını sürün. Kalan 6 adet milföy hamurunun ortasından, kenarlardan 1,5 cm kalacak şekilde kareler çıkarın. Çerçeveleri tepsideki milföy hamurlarının üzerine yerleştirin. Çerçevelere de çırpılmış yumurta sarısını sürün. 200 derece fırında milföy hamurları pembeleşene kadar pişirip, ılınmaya bırakın. Sebzeli karışımı ortalarına pay ederek servis yapın.