Sofra

5 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    3 adet yufka
    2 adet yumurta
    2 çorba kaşığı sıvı yağ
    2 çorba kaşığı eritilmiş margarin

    İçi için: 1 çorba kaşığı tereyağı
    1 su bardağı soya eti
    Yarım su bardağı ceviz içi
    Tuz, karabiber, pul biber

    Üzerine: Susam

Soya etini ılık suda 15 dakika bekletip tereyağıyla birlikte bir tavaya alın ve kavurun. Ceviz içi, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip eti iyice pişirin. Soğuması için kenara alın. Yumurtaları çırpın. Sıvı yağ ve eritilmiş margarini karıştırın. Yufkalardan birini kenarlardan sarkacak şekilde yağlanmış fırın tepsisine yayın. Üzerine yumurta ve yağ karışımından sürün. İkinci ve üçüncü yufkaları da üst üste yerleştirip, aralarına soya etli harçtan koyun. Tepsinin kenarından sarkan yufkalar ile üzerini kapatın. Böreğin üzerine kalan yumurtalı karışımdan sürüp susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Dilimleyerek servis yapın.