Sofra

ELİF KORKMAZEL

4 Adet
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    2 çorba kaşığı yağ
    200 gram dana eti
    1 adet soğan
    2 adet domates
    2 adet sivri biber
    Tuz, karabiber
    1 çay bardağı konserve bezelye
    1/2 demet dereotu ve maydanoz
    4 adet milföy hamuru
    1/2 çay bardağı su

    Üzeri için:
    1 adet yumurta sarısı
    Susam ve çörek otu

    Tepsiyi yağlamak için:
    1 çorba kaşığı yağ
Yağı tencereye alın ve eritin. Üzerine et, tuz ve karabiber ekleyin. Suyunu salıp çekene kadar kavurun. Piyazlık doğranmış soğanı ilave edin. Soğanın rengi dönene kadar kavurun. Kıyılmış sivri biber ve rendelenmiş domatesi de ekleyin. Birkaç dakika kavurup, bezelyeyi ilave edin ve suyunu çekene kadar kısık ateşte kavurun. Üzerine kıyılmış dereotu ve maydanoz ekleyin. Karışımı biraz ılıtın. Oda sıcaklığında beklettiğiniz milföy hamurlarının ortasına hazırladığınız harçtan koyup bohça şeklinde kapatın. Börekleri yağladığınız fırın tepsisine ters çevirip yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Susam ve çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.