MALZEMELER
250 gram tavuk eti (but kısmından)
8 adet milföy hamuru
3 çorba kaşığı sıvı yağ
5-6 adet mantar
1 adet havuç
Yarım su bardağı haşlanmış bezelye
4-5 dal dereotu
Tuz, karabiber, pul biber
Üzerine:
1 adet yumurta sarısı
Çörek otu, haşhaş tohumu
Tavuk etini küçük küpler halinde doğrayın. Mantar ve havucu ince kıyın. Sıvı yağı bir tavaya alıp tavuğu ilave edin ve 5 dakika kavurun. Üzerine mantarı ekleyin. Mantar suyunu salıp çekince havucu ilave edin. Havuç yumuşayınca, bezelye, tuz, karabiber ve pul biber ekleyin. Biriki çevirip ocaktan alın. Kıyılmış dereotu ilave edip karıştırın. Milföy hamurlarını oda sıcaklığında yumuşayana kadar bekletin. 1 adet milföy hamurunu düz bir zemine alıp bir kenarına boydan boya tavuklu harçtan koyun. Rulo şeklinde sarıp bıçakla ortadan ikiye bölün ve yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin. Kalan hamurları da aynı şekilde hazırlayın. Milföylerin üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. Yarısına haşhaş tohumu yarısına çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerileri kızarana kadar pişirip, sıcak servis yapın.