Sofra

8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    4 adet yumurta
    2 çay bardağı su
    Aldığı kadar un
    2 çorba kaşığı tereyağı
    Tuz

    İçi için:
    250 gram tulum peyniri
    1 demet maydanoz
    4 su bardağı soğuk su
Derin bir kabın içine bir miktar unu eleyin. Ortasını havuz şeklinde açarak yumurtaları, suyu ve bir tutam tuzu ilave edin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar, un ekleyerek yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örterek yarım saat dinlendirin. Hamurdan 9 beze koparın. Her bezeyi tepsinizin büyüklüğünde açın. Yağlanmış fırın tepsisine 3 adet yufkayı aralarına eritilmiş tereyağı sürerek üst üste koyun. Tulum peynirini ince kıyılmış maydanoz ile karıştırın. Harcın yarısını 3 kat yufkanın üzerine yayın. Kalan yufkalardan 3 adedinin daha aralarına tereyağı sürüp tepsiye yerleştirin. Kalan peyniri yufkaların üzerine yayıp, diğer yufkaları da yine arasına tereyağı sürerek en üste kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardığınız tepsinin üzerine 4 su bardağı soğuk su dökün ve 5 dakika daha fırında tutun. Dilimleyerek sıcak olarak servis yapın.