Sofra

Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    Hamuru için:
    İki buçuk su bardağı un
    4 çorba kaşığı tereyağı
    Yarım çay kaşığı tuz
    Yarım çay bardağı soğuk su

    İçi için:
    1 su bardağı yeşil mercimek
    1 çorba kaşığı tereyağı
    1 adet küçük boy soğan
    Yarım demet taze soğan
    1 adet kırmızı biber
    1 adet yumurta
    Yarım çay bardağı süt
    Tuz, kimyon, pul biber, karabiber
Öncelikle hamur için un, tereyağı ve tuzu karıştırın, elinizle kum gibi olana dek ufalayın. Soğuk suyu ekleyip,
yoğurun. Streç filme sardığınız hamuru buzdolabında 1 saat dinlendirin. İç harç için ayıklanmış ve yıkanmış mercimeği 15 dakika haşlayıp süzün. Bir tavada tereyağını eritin. Kıyılmış soğan, taze soğan ve kırmızı biberi
5 dakika kavurun. İçine mercimek, tuz, kimyon, pul biber ve karabiber ekleyin. 1-2 dakika daha kavurduktan
sonra soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra yumurta ve sütü ilave edip karıştırın. Tart hamurunu 26 cm çapındaki
bir tart kalıbına, kenarlarını da kaplayacak şekilde yayın. Kenarlardan sarkan fazla hamurları üzerine kafes yapmak için ayırın. Hamurun üzerine mercimekli iç harcı boşaltın. Kalan hamurları uzun şeritler haline getirip, tartın üzerine kafes şekli verin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 20-25 dakika pişirin.