Zeytinli Çörek

Zeytinli Çörek
  • 12 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
Sofra Tarifi

MALZEMELER

3 su bardağı un

1 paket kuru maya

Tuz

1 çorba kaşığı toz şeker

1 su bardağı süt

1 çay bardağı mısır yağı

Yarım su bardağı siyah zeytin

Yarım su bardağı biberli zeytin

Kalıpları yağlamak için: Sıvı yağ



Üzerine: 1 adet yumurta

1 çorba kaşığı çörek otu



İçine: 1 kutu krem peynir

YAPILIŞI

Unu bir kaba koyup maya, tuz ve şeker ekleyin. Süt ve mısır yağı ile karıştırıp yoğurun. 35-40 dakika kadar, üstü kapalı olarak ılık bir yerde mayalanmaya bırakın. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkartıp doğradıktan sonra, kabarmış hamura karıştırın. Hazırladığınız hamur-dan parçalar koparıp, yağladığınız kalıplara yerleştirin. Yumurtayı çırpıp bir fırça ile çöreklerin üstüne sürün ve çörek otu serpip fırına verin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Çörekler ılındıktan sonra, ortadan ikiye bölüp aralarına krem peynir sürerek servis yapın.

PÜF NOKTASI

Yeşil ve siyah zeytinleri hamura birlikte katabileceğiniz gibi ayrı ayrı da kullanabilirsiniz.
BİZE ULAŞIN