MALZEMELER
3 su bardağı un
1 paket kuru maya
Tuz
1 çorba kaşığı toz şeker
1 su bardağı süt
1 çay bardağı mısır yağı
Yarım su bardağı siyah zeytin
Yarım su bardağı biberli zeytin
Kalıpları yağlamak için: Sıvı yağ
Üzerine: 1 adet yumurta
1 çorba kaşığı çörek otu
İçine: 1 kutu krem peynir
Unu bir kaba koyup maya, tuz ve şeker ekleyin. Süt ve mısır yağı ile karıştırıp yoğurun. 35-40 dakika kadar, üstü kapalı olarak ılık bir yerde mayalanmaya bırakın. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkartıp doğradıktan sonra, kabarmış hamura karıştırın. Hazırladığınız hamur-dan parçalar koparıp, yağladığınız kalıplara yerleştirin. Yumurtayı çırpıp bir fırça ile çöreklerin üstüne sürün ve çörek otu serpip fırına verin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Çörekler ılındıktan sonra, ortadan ikiye bölüp aralarına krem peynir sürerek servis yapın.