Sofra

8 Porsiyon
30 Dakika
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 su bardağı aşurelik buğday
    Yarımşar su bardağı nohut ve kuru fasulye
    14 su bardağı su
    1 su bardağı toz şeker
    1'er su bardağı doğranmış kuru kayısı ve kuru incir
    1 su bardağı kuru üzüm
    4 çorba kaşığı kuş üzümü

    Üzerine: Nar taneleri
    Kıyılmış antep fıstığı
    Tarçın

Aşurelik buğday, nohut ve kuru fasulyeyi akşamdan ayrı ayrı kaplarda ıslatın. Ertesi gün buğdayın suyunu süzüp, üzerine su ekleyin ve ocağa oturtun. Nohut ve kuru fasulyeyi ayrı ayrı kaplarda haşlayın. Kuru kayısı, kuru incir, kuru üzüm ve kuş üzümünü ayrı ayrı kaplarda ıslatın. Aşurelik buğday yumuşayınca üzerine toz şeker, nohut, kuru fasulye, kuru kayısı, kuru incir, kuru üzüm ve kuş üzümü ekleyin. Birlikte yaklaşık yarım saat kaynatın. Üzerine nar tanesi, kıyılmış antep fıstığı ve tarçın serperek soğuk ya da sıcak servis yapın.

Afiyet olsun ..

ETİKETLER