Sofra
Bolluk bereketin, birliğin, beraberliğin, dayanışmanın simgesi bir tarif aşure tarifi. Bilmeyen yoktur diye düşünüyoruz ama yine de bilmeyenler için aşure nasıl yapılır sizin için derledik.

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 su bardağı buğday
    1 su bardağı nohut
    1 su bardağı kuru fasulye
    50'şer gram incir ve kuru kayısı
    50 gram kuru üzüm
    Yarım kg toz şeker
    Yarım çay bardağı gülsuyu
    Yeterince su
    Süslemek için: Kuru incir, kuru kayısı, hindistan cevizi
Bir gün önceden nohut, kuru fasulye ve buğdayı ayrı kaplarda ıslatın. Ertesi gün hepsini yine ayrı kaplarda haşlayın (buğdayı üzerini geçecek kadar su ile haşlayıp, pişerken üzerinde biriken köpüğü kaşıkla alın). Daha sonra buğdaya sırasıyla haşlanmış nohut, kuru fasulye, kayısı, incir, kuru üzüm, şeker, gülsuyu ve su ilave edip, iyice kaynatın. Sıcakken kaselere koyup, üzerini de incir, kayısı, hindistan cevizi ile süsleyin. Soğuyunca servis yapın.
ETİKETLER