Sofra
Elmayı sevenler için bademli elmalı muhallebi tarifi. Tadı damakta bırakan bademli elmalı muhallebi nasıl yapılır?

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    Elma harcı için:
    4 adet orta boy kırmızı elma
    3 çorba kaşığı toz şeker
    Bir tutam tarçın
    Muhallebi için: Yarım su
    bardağı kıyılmış badem
    3 su bardağı süt
    Yarım su bardağı toz şeker
    2 çorba kaşığı buğday
    nişastası
    2 çorba kaşığı un
    1 paket vanilya
    Üzerine: 2 çorba kaşığı
    kıyılmış badem
    2 çorba kaşığı rendelenmiş
    beyaz çikolata
    Tarçın
    Elma dilimleri
Elmaların çekirdeklerini çıkarıp küp doğradıktan sonra tavaya alın. Üzerine şeker ekleyin. Kısık ateşte arada bir karıştırarak, yumuşayana dek pişirin. Tarçın serpip ocaktan alın. Kupların ya da kaselerin dibine paylaştırın. 2 Muhallebi için süt, toz şeker, nişasta ve unu karıştırıp ocağa oturtun. Orta ateşte karıştırarak kıvam alana dek pişirin. Badem ve vanilyayı ekleyin. Bir taşım kaynatıp ocaktan alın. Kuplara aldığınız elmalı harcın üzerine dökün. Soğuması için buzdolabında 2 saat bekletin. Üzerini elma dilimi, kıyılmış badem, beyaz çikolata ve tarçınla süsleyerek servis yapın.