Sofra
Balkabağını hiç böyle tüketmediniz .Muhteşem bir tat olan balkabağı tatlısı tarifi değişik tatlar denemek istiyorsanız bilmeniz gereken bir tarif. Peki balkabağı tatlısı nasıl yapılır?

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    Bir buçuk kg balkabağı
    1 su bardağı pudra şekeri
    15 adet kedidili bisküvi
    Yarım çay bardağı acıbadem likörü
    Yarım litre çırpılmış krema
    1 tatlı kaşığı tarçın

    Üzeri için:
    Yarım su bardağı ufalanmış badem
    1 su bardağı krem şanti
    1 çorba kaşığı kakao
Kabakları irice dilimleyip az suda iyice haşlayın. İçine pudra şekerini ve tarçını ilave edip blenderden geçirin. Kedidillerini sulandırılmış likörle ıslatıp orta boy bir fırın kabına aralıksız dizin. Üzerine balkabağı püresini yayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırının ızgara bölümünde üzerini 10 dakika kızartın. Fırın kabını fırından çıkartıp soğutun. Dilimleyip sırasıyla krem şanti, kakao ve badem ile süsleyip servis yapın.