Sofra
Beyaz çikolatayı daha önce keklerinizde denemediniz mi? O zaman bu tarifi kaçırmayın! Çilek ve yaban mersininin beyaz çikolata ile birleşimi harika! İşte beyaz çikolatalı kek nasıl yapılır? Beyaz çikolatalı kek tarifi....

SELDA TOPTAŞ

10 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay
Ev Yapımı

MALZEMELER

    1 paket (80 gramlık) beyaz çikolata

    185 gram tereyağı

    1 su bardağı tozşeker, 3 adet yumurta

    1'er çay kaşığı vanilya ekstratı ve kabartma tozu

    Bir tutam tuz, bir buçuk su bardağı un

    Üzeri için: Pudraşekeri

    Süslemek için: Çilek, yaban mersini ve siyah üzüm

Yoğurma kabına beyaz çikolata hariç tüm malzemeyi alın ve mikserle kabarana kadar çırpın. Beyaz çikolatayı rendenin kalın tarafı ile rendeleyin ve iyice karıştırın. Yağlanmış ve unlanmış yuvarlak kek kalıbına boşaltıp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişmeye bırakın. İçini çekene kadar yaklaşık 40-45 dakika pişirin (pişip pişmediğini anlamak için kürdan batırın, kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir). Piştikten sonra oda sıcaklığına gelene kadar bekletin ve üzerine pudraşekeri serpin. Meyvelerle süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.