Sofra

10 Porsiyon
Ev Yapımı

MALZEMELER

    TABANI İÇİN:

    2 paket (1 paket 175

    gram) petibör bisküvi

    1 su bardağı süt

    2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı

    2 yemek kaşığı toz şeker

    2 yemek kaşığı kakao

    2 yemek kaşığı çikolatalı fındık kreması

    Yarım çay kaşığı tarçın

    ÜZERİ İÇİN:

    500 ml (iki buçuk su bardağı) süt

    3 yemek kaşığı toz şeker

    Birer yemek kaşığı tepeleme un

    1 yemek kaşığı tepeleme pirinç unu

    3-4 damla limon suyu

    8-10 adet çilek

    Taze kekik

Tabanı için bisküvileri geniş bir kaba iri parçalar halinde kırın. Kalan malzemeyi ekleyerek bisküvileri ezmeden karıştırın. 2 saat buzdolabında bekletin. Karışımı toparlayıp dikdörtgen bir servis tabağına veya pişirme kağıdına alın. Avucunuzla batırarak veya bir merdane ile ezmeden ince bir dikdörtgen taban oluşturun. Üzeri için süt, toz şeker, un ve pirinç ununu bir tencereye alıp iyice çırpın. Ocağa alın ve kıvam alana kadar karıştırarak pişirin. Limon suyunu ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Soğuyana kadar ara ara karıştırın. Pasta tabanının üzerine istediğiniz ölçüde muhallebi döküp çileklerle süsleyerek servis yapın.