Çikolatalı Kinoalı Bar

Gluten yok, çikolata var! Çikolatalı kinoalı bar tarifinde mutluluk var. Glutensiz bir tatlı yemenin en güzel yanı çikolatalı kionalı bar tarifinin nasıl yapıldığını öğrenmek.
Çikolatalı Kinoalı Bar
  • 8 Kişilik
  • Çocuk Partisi, Ev Partisi, Yemek Daveti, Kutlama
Sofra Tarifi

MALZEMELER

Yarımşar su bardağı kırmızı ve beyaz kinoa



Yarım su bardağı susam



5 adet hurma



Yarım su bardağı fındık



Yarım su bardağı kaju fıstığı



1/4 su bardağı keten tohumu



1 çorba kaşığı chia tohumu



1 tatlı kaşığı tarçın



1 çorba kaşığıhindistancevizi yağı



1 tatlı kaşığı zencefil tozu



Kaplama için:



200 gram glutensiz bitter çikolata



10 gram kakao yağı


YAPILIŞI

Kinoaları ve susamı tavaya alıp ocağa oturtun ve susamın rengi dönüp, kinoa küçük sesler çıkarak patlamaya başlayınca ocaktan alın. Başka bir kaba aktarıp soğumaya bırakın. Hurmaların çekirdeklerini çıkarıp, fındık ve kaju fıstığı ile birlikte harmanlayın ve keskin bir bıçakla kıyın. Kavrulmuş kinoa-susam karışımı ve kalan malzemeyi ilave edip harmanladıktan sonra buzdolabında 15 dakika dinlendirin. Kaplama için bitter çikolatanın yarısını benmari usulü eritin. Ocaktan alıp, üzerine kalan çikolatayı ve kakao yağını ilave edin ve eriyene dek karıştırın. Karıştırmaya devam ederek soğutun. Dilediğiniz şekilde kalıpların içlerine kaplama çikolatasının 1/4'ünü doldurun. Ortalarına kinoalı karışımı şekillendirip yerleştirin. Kalan kaplama çikolatasını üzerine döküp, buzdolabında iyice soğuyup donana dek dinlendirin. Kalıplardan çıkarıp, dilediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın.

BİZE ULAŞIN