Sofra

MALZEMELER

    Çilekli Parfe
    Malzemeler

    Mutfak
    Zorluk 2
    Süre 25 dk.
    Kaç Kişilik 12
    Yöntem

    100 gr margarin
    300 gr krem peynir
    Yarım su bardağı tozşeker
    2 Su bardağı krem şanti
    1 Su bardağı fındık
    200 gr kuru üzüm
    Yarım rendelenmiş portakal kabuğu
    Yarım rendelenmiş limon kabuğu
    250 gr çilek

Hazırlanışı
Margarini iyice yumuşayana dek oda sıcaklığında bekletin.
Yumuşayan margarini krem peynir, tozşeker ve krem şanti ile karıştırın.
Ayıklayıp yıkanmış kuru üzüm, fındık ve rendelenmiş limon ve portakal kabuğunu ekleyin.
Çilekleri de ayıklayıp yıkayın.
Büyüklüklerine göre ikiye veya dörde bölün.
Çilekleri de karışıma ekleyin.
Orta büyüklükte bir kalıbı hafifçe ıslatın.
Karışımı kalıba boşaltın.
Bir gece buzlukta bekletin.
Donan tatlıyı kalıptan servis tabağına ters olarak çıkarın.
Buzdolabının alt kısmında 2 saat bekletin.
Dilimleyip, servis yapın.