Sofra
Kahvenin yanına yakışan tek şey kuşkusuz lokumdur. Peki lokumlarınızı kendiniz yapabilirsiniz desek? Renk renk,çeşit çeşit. Biz size elmalı lokum tarifini seçtik. Elmalı lokum nasıl yapılır,işte böyle.

8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    2 adet Amasya elması
    500 gram güllü lokumu
    12 adet kuru kayısı
    12 adet kuru incir
    4 çorba kaşığı pudra şekeri
    1 su bardağı kıyılmış ceviz
    1 çay kaşığı tarçın
    Bir buçuk su bardağı nişasta

Elmaların kabuklarını soyup, rendeleyin. Kıyılmış kayısı, incir, pudra şekeri ekleyip, elma yumuşayana dek pişirin. Ceviz ve tarçın ilave edip ocaktan alın. Güllü lokumları bir tencereye alıp, benmari usulü ısıtın. Tencereden alıp, azar azar iyice yumuşayana dek, yaklaşık 1 su bardağı nişasta ekleyin.

Merdane yardımıyla açıp, şeritler halinde kesin. Her bir şeridin baş kısmına 1 tatlı kaşığı elmalı harç koyup, muska şeklinde sarın. İşlemi yaparken ara sıra nişasta serpin. Dilediğiniz şekilde süsleyip servis yapın.