Sofra

MALZEMELER

    Malzemeler

    Mutfak
    Zorluk 2
    Süre 90 dk.
    Kaç Kişilik 4
    Yöntem

    1 Adet yumurta
    Alabildiği kadar un
    Kızartmak için sıvıyağ
    Şerbeti için :
    2 Su bardağı su
    2 Su bardağı tozşeker
    1 Tatlı kaşığı limon suyu
    Üzerini süslemek için :
    Hindistancevizi

Hazırlanışı
Önce şerbeti hazırlayın, bunun için ;
2 Su bardağı su ve şekeri kaynatın.
İçine 1 tatlı kaşığı limon suyunu karıştırıp, soğumaya bırakın.
Hamur için ; yumurta ve alabildiğince unu iyice yoğurun.
Üzerini nemli bir bezle örtüp, yarım saat dinlendirin.
Daha sonra merdane ile kalınca bir hamur halinde açın.
Parmak eninde şeritler kesin.
Derin bir tavada yağı kızdırın.
Kestiğiniz şeritleri teker teker bir çatalla ucundan tutup tavaya atın.
Kızgın yağda çevirerek ve içe doğru sararak kızartın.
Soğuttuğunuz şerbetin içine atın.
10-15 dakika sonra çıkarıp, servis tabağına alın.
Üzerini hindistancevizi ile süsleyip, servis yapın