İncir Uyutması

İncir Uyutması
  • 4 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • BARTIN
Sofra Tarifi

MALZEMELER

10 adet kuru incir

1 çorba kaşığı tozşeker,

1 su bardağı süt

Üzeri için:

1 tatlı kaşığı toz antepfıstığı

YAPILIŞI

Dörde bölünmüş incirleri cam veya porselen bir kabın içine alın. Üzerine toz şeker gezdirip, iyice kaynamış ve soğutulmuş sütü boşaltın. Kabı sabit bir yere alıp üzerini sıcak tutacak şekilde kalın bir örtüyle örtün. Bu şekilde 1 gece beklettikten sonra üzerindeki örtüyü alın. Antep fıstığı ile süsleyip servis yapın.

PÜF NOKTASI

İncir sütü çekeceği için servis yapmadan önce süt ilave edebilirsiniz.
BİZE ULAŞIN