Kayısı Tatlısı

Kayısı Tatlısı
  • 4 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Ev Partisi
  • MALATYA
Sofra Tarifi

MALZEMELER

600 gram güneşte kurutulmuş kayısı

2 litre su,

1 kg toz şeker

1 paket vanilya,

1 adet limon

150 gram ceviz içi

50 gram tereyağı

YAPILIŞI

Kayısıyı 1 saat ılık suda bekletin. Daha sonra suyunu iyice süzüp derin bir tepsiye aktarın. Üzerine 2 litre su, toz şeker, vanilya ve kabuğuyla birlikte yuvarlak kesilmiş ince limon dilimlerini katın. Tepsinin üzerini folyo kağıdı ile hava almayacak şekilde kaplayın. Ocakta veya 160 derece fırında yarım saat pişirin. Kayısıyı fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakın. Bu arada tereyağını eritip kayısı tatlısının üzerine gezdirin. Ezilmiş ceviz serpip servis yapın.
BİZE ULAŞIN