Sofra
Biraz değişiklik isteyenlere önerimiz kızarmış dondurma tarifi. Yaz aylarında serin serin yiyebileceğiniz kızarmış dondurma nasıl yapılır?

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    500gram
    Vanilyalı maraş usulü dondruma
    4 çorba kaşığı yulaf
    1 çay kaşığı tarçın
    1 çorba kaşığı file badem
    1 çorba kaşığı pişmiş amarant
    1 çorba kaşığı file antepfıstığı
    4 adet yumurta
    2 çorba kaşığı süt
    180gram bitter çikolata

    Kızartmak için : Sıvıyağ
Dondurma kaşığıyla 6 top dondurmayı hızlıca pişirme kağıdı serilmiş bir kaba yerleştirin ve derin dondurucuda 1 saat dondurun. Yulaf, tarçın, badem, amarant ve antepfıstığını bir kasede karıştırın. Dondurma toplarını bu karışıma bulayıp, yeniden derin dondurucuda 1 saat dinlendirin. Yumurtaları sütle çırpın. Dondurmaları buzluktan çıkarıp önce yumurtalı karışıma, sonra yulaflı karışıma bulayın ve kızgın sıvıyağda kızartın. Benmari usulü eritilmiş çikolata ile birlikte servis yapın.