Sofra
Muhallebili elma tatlısı tarifi ile hafta sonu misafirlerinizi en güzel şekilde ağırlayabilirsiniz. Muhallebili elma tatlısı nasıl yapılır diyorsanız işte detaylar...

8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    8 adet elma
    1 su bardağından biraz fazla toz şeker
    Yarım su bardağı su

    Üzeri için:
    Yarım kg süt
    3 adet yumurta
    2 çorba kaşığı un
    1 su bardağı toz şeker
    1 paket vanilya

    Süslemek için:
    Antep fıstığı, nar taneleri ve nane yaprakları

Elmarın kabuklarını soyup, çekirdek yataklarını sebze oyacağı ile çıkartın. Tencereye dizin. Üzerine şekeri ve suyu ekleyin. Suyunu çekinceye kadar pişirin. Pişen elmaları servis tabağına alın. Bir tencerede süt, yumurta, un ve tozşekeri kısık ateşte karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ocaktan indirmeden önce vanilyayı ekleyip karıştırın. Muhallebiyi sıcakken elmaların üzerine gezdirin. Muhallebisoğuyunca antepfıstığı, nar ve nane yaprakları ile süsleyin.