Sofra
Portakallı balkabağı tatlısı tarifi 4 malzemeyle neler yapabileceğinizin kanıtıdır.Peki portakallı balkabağı tatlısı nasıl yapılır?

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 kg balkabağı
    2 adet portakal
    3 su bardağı tozşeker
    Yeteri kadar su

    Süslemek Için:
    Krokan, kaymak ve antepfıstığı

Balkabağını geniş bir tencereye dizin. Üzerine kabuğu ile birlikte halka doğranmış portakal dilimlerini koyun. Tozşeker serpip, kabakların yarısına gelecek kadar su gezdirin ve tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte balkabakları yumuşayana dek pişirin. Daha sonra servis tabağına dilediğiniz şekilde yerleştirin. Üzerlerine küçük parçalara ayrılmış krokan serpin. Kaymak ve antepfıstığı ile süsleyerek servis yapın.