Sofra

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    3 çorba kaşığı patates nişastası
    1 çorba kaşığı buğday nişastası
    5 su bardağı üzüm suyu
    Yarım su bardağı toz şeker
    10-12 adet üzüm tanesi
Patates ve buğday nişastasını 1 su bardağı üzüm suyunda pürüzsüz hale gelene kadar ezin. Kalan üzüm suyunu tencereye alarak ocağa oturtun. Toz şekeri ilave edin. 2-3 dakika sonra ezdiğiniz nişastayı ekleyin. 1-2 dakika karıştırarak pişirin ve ocağın altını kapatın. 20x20 cm ebadındaki bir kalıbı suyla ıslatın. Üzüm tanelerini kalıba serpiştirin. Üzerine pelteyi dökün. Soğuması için kenara alın. Soğuduğunda dilimleyerek servis yapın.