Anamaşı Çorbası

Anamaşı Çorbası
  • 8 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Yemek Daveti
  • ELAZIĞ
Sofra Tarifi

MALZEMELER

1 adet büyük boy soğan

150 gram kavurma

2 çorba kaşığı tereyağı

2 çorba kaşığı salça, 9 su bardağı su

1 çay bardağı yeşil mercimek

1 çay bardağı lobik (fasulyeye benzeyen, küçük taneli bir bitki)

1 çay bardağı dövme (aşurelik buğday)

1 çay bardağı nohut, tuz

YAPILIŞI

Kıyılmış soğan, kavurma ve tereyağını bir tencereye alıp, kavurun. Salçayı ekleyin ve kavurmaya devam edin. Suyunu katın ve kaynamaya bırakın. Mercimek, lobik, dövme ve nohudu ayrı ayrı bir gece öncesinden suda bekletip, ertesi gün süzün. Bakliyatları ilave edin ve yumuşayana kadar pişirin. En son tuzunu ayarlayın ve tencereyi ocaktan alıp, sıcak servis yapın.
BİZE ULAŞIN