Sofra
Elazığ`ın yöresel çorbalarından biridir. Pişirilirken yeşil mercimek kullanılmadan da yapılır. İşte anamaşı tarifi...

MUHSİN ERTÜRK

8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 adet büyük boy soğan
    150 gram kavurma
    2 çorba kaşığı tereyağı
    2 çorba kaşığı salça, 9 su bardağı su
    1 çay bardağı yeşil mercimek
    1 çay bardağı lobik (fasulyeye benzeyen, küçük taneli bir bitki)
    1 çay bardağı dövme (aşurelik buğday)
    1 çay bardağı nohut, tuz
Kıyılmış soğan, kavurma ve tereyağını bir tencereye alıp, kavurun. Salçayı ekleyin ve kavurmaya devam edin. Suyunu katın ve kaynamaya bırakın. Mercimek, lobik, dövme ve nohudu ayrı ayrı bir gece öncesinden suda bekletip, ertesi gün süzün. Bakliyatları ilave edin ve yumuşayana kadar pişirin. En son tuzunu ayarlayın ve tencereyi ocaktan alıp, sıcak servis yapın.