Sofra
Soğuk ya da sıcak olarak hazırlanabilen ve içinde bulunan haşlanmış bakliyatlar sayesinde ana yemek kadar doyurucu olan ayran çorbası, pratik bir tarif. Ayran çorbası nasıl yapılır?

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay

MALZEMELER

    1 su bardağı konserve nohut
    1/2 su bardağı haşlanmış karabuğday
    1.5 su bardağı süzme yoğurt
    2 su bardağı su
    Tuz, karabiber

    ÜZERİ İÇİN:
    1 çorba kaşığı zeytinyağı
    1 çay kaşığı kuru nane
Nohudu süzüp sudan geçirin. Süzme yoğurt ve suyu karıştırma kabına alın. Üzerine tuz ve karabiber ekleyip homojen bir kıvam alana kadar karıştırın. İçine nohut ve haşlanmış karabuğdayı ekleyin. En son üzerine kızdırılmış zeytinyağı ve naneyi gezdirip soğuk servis yapın.