Ayran Aşı Çorbası

Ayran Aşı Çorbası
  • 6 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Yemek Daveti
Sofra Tarifi

MALZEMELER

1 su bardağı yarma (aşurelik buğday)

Yeteri kadar su

4 su bardağı yoğurt

1 adet yumurta,

1 adet soğan

2 çorba kaşığı tereyağı

1 çorba kaşığı sıvı yağ

2 çorba kaşığı nane

1 tatlı kaşığı reyhan

1 çay kaşığı tuz

YAPILIŞI

Yarmayı bir kaba alın. Üzerini bir parmak geçecek kadar su ekleyip, 1 gece dinlendirin. Ertesi gün suyunu süzüp düdüklü tencereye alın. 4 su bardağı soğuk su ekleyip, yarım saat pişirin. Yarmayı suyu ile birlikte tencereye aktarın. Ayrı bir yerde yoğurt ve yumurtayı çırpıp, yarmaya ilave edin. 1 çorba kaşığı tereyağı ekleyip, kaynamaya bırakın. 2 Ayrı bir yerde küp doğranmış soğanı 1 çorba kaşığı tereyağı ve sıvı yağda soteleyin. Nane ve reyhan ekleyip ocaktan alın. Soğanlı karışımı çorbaya ekleyin. Tuzunu ayarlayın. 2-3 dakika daha pişirip ocaktan alın. Sıcak servis yapın.
BİZE ULAŞIN