Sofra
Lezzetini birbirinden şifalı baharatlar ve kök sebzelerden alan balık çorbası nasıl yapılır? İşte tarifi...

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    500 gram kalkan
    8 su bardağı su
    1 çorba kaşığı tereyağı
    2 adet sivri biber
    1'er adet havuç ve kırmızı biber
    2 diş sarımsak
    1 adet orta boy patates
    4 adet mantar
    Tuz, karabiber
Kalkanı temizledikten sonra dilimleyin ve kılçığını çıkarıp, derisini alın. 3 su bardağı suda haşlayın ve bir kenara alın. Tereyağını bir tavaya alıp, eritin. Kıyılmış biber ve küp doğranmış havucu tereyağında soteleyin. Zar şeklinde doğranmış kırmızı biber, kıyılmış sarımsak, küp doğranmış patatesi ve mantarı da ekleyin. Kısık ateşte 1-2 dakika sotelemeye devam edin. Kalan 5 su bardak suyu ilave edip, tuz ve karabiberini ayarlayın. 10 dakika kaynattıktan sonra balığı ekleyin ve 5 dakika daha pişirip, sıcak servis yapın.