Sofra
Lezzetini birbirinden şifalı baharatlar ve kök sebzelerden alan balık çorbası nasıl yapılır? İşte tarifi...

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 kg lipsos
    1'er adet havuç ve patates (haşlanmış)
    1 adet soğan
    2'şer adet maydanoz ve kereviz sapı
    1 litre su, tuz, karabiber

    Terbiyesi için:
    1 adet limon
    2 adet yumurta sarısı
Tencereye fazlaca su koyup, balık, soğan, rendelenmiş havuç, patates, tuz ve karabiberle haşlayın. Daha sonra süzgeçten geçirin. Ayrı bir tencereye 1 litre suyu alıp, didilmiş balık etlerini ilave edin. Suyunu süzdüğünüz havuç ve patatesi de ekleyin. Tekrar tuzunu ayarlayıp, kaynamaya bırakın. Bu arada terbiye malzemesini karıştırıp, çorbaya ekleyin ve bir taşım kaynatın. Maydanoz ve kereviz saplarıyla süsleyip servis yapın.