Sofra
Değişik bir tat olarak sofranızda denemeniz gereken bir çorba. Balkan çorbası nasıl yapılır? İşte tarifi...

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    200 gram biftek
    5 adet mantar
    Yarım su bardağı sıvı yağ
    Bir buçuk çorba kaşığı un
    1 su bardağı süt, tuz

    Üzeri için:
    1 çorba kaşığı tereyağ
    1 tatlı kaşığı kırmızı pu lbiber

Bifteği jülyen doğrayıp tencerede haşlayın. İnce doğranmış mantarları da ekleyin. Ayrı bir tencereye yağı alıp unu ekleyin. Un pembeleşene kadar kavurun. Üzerine 1 su bardağı su ekleyip karıştırın. Sütü ekledikten sonra et ve mantarları haşlama suyuyla ilave edin. Tuzunu ayarlayın. Karıştırarak kaynatın. Üzeri için tereyağı eritip pulbiber yakın. Yağı çorbanın üzerine gezdirip sıcak servis yapın.