Sofra
Klasik çorba tariflerinden sıkılanlardansanız bu tarif tam size göre. Çıtır nohutlu bal kabaklı çorba tarifi

ŞEFİKA GÜNYEL

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay
Ev Yapımı, Vejetaryen

MALZEMELER

    3 büyük dilim bal kabağı

    1 adet soğan

    2 adet havuç

    4 diş sarımsak

    3 yemek kaşığı tereyağı

    2 yemek kaşığı un

    1 litre sebze suyu veya su

    1 çay kaşığı toz zencefil

    Yarım çay kaşığı toz zerdeçal

    1 çay kaşığı köri

    1 çay kaşığı toz kırmızıbiber

    2 çay kaşığı tuz

    1 kutu (200 ml) krema

    NOHUT CİPSLERİ İÇİN

    2 su bardağı haşlanmış nohut

    3 yemek kaşığı ayçiçeği yağı

    1 çay kaşığı köri

    1 çay kaşığı tuz

İrice doğranmış bal kabağı, soğan, sarmısak ve havucu pişirme kağıdı serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yumuşayana kadar pişirin ve ezin. Tereyağını derin bir tencerede eritip, unu kokusu gidene dek kavurun. Ezdiğiniz sebzeleri tencereye ekleyip soteleyin. Sebze suyu tuz ve baharatları ekleyip kaynayana kadar karıştırarak pişirin. Daha sonra ocaktan alıp pürüzsüz bir kıvam alana dek blenderden geçirin. Yeniden tencereye alıp ocağa oturtun. Kremayı da ekledikten sonra bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın. Nohut cipsleri için haşlanmış nohudu sıvıyağ, köri ve tuzla harmanlayıp yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana dek pişirin. Çorbanın üzerine ekleyerek servis yapın.