Sofra
Ülkemizin birbirinden şifalı ve leziz çorbaları var. Bunlardan biri de düğün çorbası. Düğün çorbası nasıl yapılmalıdır? Düğün çorbası tarifi...

7 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    250 gram dana gerdan
    8 su bardağı su
    1 çorba kaşığı dolusu tereyağı
    2 çorba kaşığı un
    1 su bardağı süt
    Tuz
Gerdan etini su ile birlikte düdüklü tencerede haşlayın. Eti çıkarın ve elinizle didikleyin. Et suyunu soğuması için bir kenara alın. Tereyağı ve unu bir tencereye koyun. Un, hafif pembeleşene kadar kavurun. Süt ve soğuk et suyunu ekleyin. Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Daha sonra didiklenmiş et ve tuzu katın. 1-2 taşım daha kaynadıktan sonra tencereyi ocaktan alın. Sıcak olarak servis yapın.