250 gram kuzu eti
2 litre su
1 tatlı kaşığı tuz
HAMURU İÇİN:
1 adet yumurta
2 su bardağı un
1 çay bardağı su
1 çay kaşığı tuz
TERBİYESİ İÇİN:
500 gram yoğurt
3 diş ezilmiş sarımsak
1 adet yumurtanın sarısı
HAMURLARI KIZARTMAK İÇİN:
Hamur için, tüm malzemeyi bir kaba alıp yoğurun. Üzerine nemli bir bez örterek 15 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru ince açın ve küçük kareler halinde kesin. Hafifçe unlayıp kenara alın. Eti 2 litre su ve tuz ile yumuşayana kadar haşlayın. Haşlanan eti didikleyip yeniden suya katın. Kestiğiniz hamurların yarısını çorbaya ilave ederek 3-4 dakika pişirin. Diğer taraftan terbiye için yoğurt, sarımsak ve yumurta sarısını çırpın. Azar azar ve sürekli karıştırarak çorbaya ekleyin. Hamurlar piştikten sonra çorbayı ocaktan alın. Servis tabaklarına aktarın. Kalan hamurları 2 yemek kaşığı yağda kızartın. Kalan yağı ısıtıp pul biberi yakın. Hamurları çorbanın üzerine ekleyin. Pul biberli yağı gezdirerek servis yapın.