Etli kıtır çorbası

Etli kıtır çorbası
  • 6 Kişilik
  • Yemek Daveti
  • Ev Yapımı
Sofra Tarifi

MALZEMELER

250 gram kuzu eti

2 litre su

1 tatlı kaşığı tuz



HAMURU İÇİN:

1 adet yumurta

2 su bardağı un

1 çay bardağı su

1 çay kaşığı tuz



TERBİYESİ İÇİN:

500 gram yoğurt

3 diş ezilmiş sarımsak

1 adet yumurtanın sarısı



HAMURLARI KIZARTMAK İÇİN:


4 yemek kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı pul biber


YAPILIŞI

Hamur için, tüm malzemeyi bir kaba alıp yoğurun. Üzerine nemli bir bez örterek 15 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru ince açın ve küçük kareler halinde kesin. Hafifçe unlayıp kenara alın. Eti 2 litre su ve tuz ile yumuşayana kadar haşlayın. Haşlanan eti didikleyip yeniden suya katın. Kestiğiniz hamurların yarısını çorbaya ilave ederek 3-4 dakika pişirin. Diğer taraftan terbiye için yoğurt, sarımsak ve yumurta sarısını çırpın. Azar azar ve sürekli karıştırarak çorbaya ekleyin. Hamurlar piştikten sonra çorbayı ocaktan alın. Servis tabaklarına aktarın. Kalan hamurları 2 yemek kaşığı yağda kızartın. Kalan yağı ısıtıp pul biberi yakın. Hamurları çorbanın üzerine ekleyin. Pul biberli yağı gezdirerek servis yapın.

SON DAKİKA