Fransız Usulü Soğan Çorbası

Fransız Usulü Soğan Çorbası
  • 5 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
Sofra Tarifi

MALZEMELER

15 adet kırmızı soğan

Bir buçuk su bardağı kırmızı şarap

Yeteri kadar sıcak su

Tuz, karabiber

YAPILIŞI

Jülyen doğranmış soğanları kısık ateşte koyu bir renk alana kadar soteleyin. Şarabı katın ve soğan şarabı çekene kadar sotelemeye devam edin. Koyu bir kıvam elde edene kadar su katıp, tuz ve karabiber ekleyin. Kısık ateşte, suyunu kontrol ederek (su eksilmişse su katarak) 20 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

PÜF NOKTASI

Soğanın acılığını alması için çorbada iyi bir şarap kullanılması gerekir. Çorbanızı dilerseniz kaşarlı ekmekle servis edebilirsiniz
BİZE ULAŞIN