Sofra
Kış akşamlarında içinizi ısıtacak leziz sağlıklı bir havuç çorbası... Oldukça faydalı olan havucun çorbaya kattığı tat enfes! O zaman hep birlikte bu tarifi denemeye ne dersiniz? İşte havuç çorbası tarifi...

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay
Ev Yapımı

MALZEMELER

    4 adet havuç

    1 çay bardağı yeşil mercimek

    2 dal kereviz sapı

    2 diş sarımsak

    1 dal biberiye

    1 adet defne yaprağı

    Yeteri kadar su

    1 çay bardağı zeytinyağı

    1 adet soğan

    1 su bardağı süt

    Tuz, karabiber

    ÜZERİ İÇİN

    2 çorba kaşığı zeytinyağı

    1 adet küçük boy havuç

    2 dal kereviz sapı

Havuçları temizledikten sonra küp şeklinde doğrayın ve bir kenara alın. Yeşil mercimek, sarmısak, biberiye ve defne yaprağını bir tencereye alıp, üzerini 2 parmak geçecek kadar su ekleyin. 20 dakika pişirdikten sonra mercimeği süzün. İçinden sarmısak, biberiye ve defne yaprağını çıkarın. Başka bir tencereye aldığınız zeytinyağında yemeklik doğranmış soğanı kavurun. Küp doğranmış havucu ekleyin ve kısık ateşte 5 dakika daha kavurmaya devam edin. Sütü yavaşça ilave ederken bir yandan da hızlıca karıştırın. Mercimek, kıyılmış kereviz sapı ve süzdüğünüz suyu ilave edin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. 20 dakika pişirdikten sonra blenderden geçirin. Üzeri için tavaya aldığınız zeytinyağında küp doğranmış havuç ve kıyılmış kereviz sapını 2-3 dakika kavurun. Çorbanın üzerine gezdirerek servis yapın.