Sofra
Hindistan cevizli tatlı patates çorbası nasıl yapılır? Değişik ve farklı bir lezzet olan Hindistan cevizli tatlı patates çorbası tarifi...

6 Porsiyon

MALZEMELER

    500 gram tatlı patates
    1 adet hindistan cevizi
    1 litre sıcak su
    4 çorba kaşığı zeytinyağı
    2 adet soğan
    1 çorba kaşığı rendelenmiş
    taze zencefil
    1 çay kaşığı rendelenmiş muskat
    (küçük hindistan cevizi)
    2 diş dövülmüş sarımsak
    Tuz, karabiber, pul biber
Öncelikle çorba yapımında kullanacağınız hindistan cevizi sütünü hazırlayın. Bunun için, hindistan cevizinin üzerindeki 3 gözü bir tirbuşonla delin. İçindeki sütü akıtın. Daha sonra hindistan cevizinin kabuğunu kırıp içindeki beyaz etli kısımları çıkarın ve rendeleyin. Rendelediğiniz hindistan cevizini 1 litre kaynar suya katıp, 1 saat bekletin. Su ılınınca rendelenmiş hindistan cevizini elinizle ovun. Daha sonra suyunu süzüp kenara alın. Süt hazırlamada kullandığınız hindistan cevizi rendesinden 2 çorba kaşığını ayırın. Çorba için patateslerin kabuklarını soyup, küçük küpler halinde doğrayın. Zeytinyağını bir tencereye alın ve ince kıyılmış soğanı soteleyin. Patatesi katın ve 10 dakika karıştırarak kavurun. Üzerine, meyvenin içinden akıttığınız hindistan cevizi sütünü, kendi hazırladığınız 1 litrelik sütü, 2 çorba kaşığı hindistancevizi rendesini, zencefil, muskat, sarımsak, pul biber ve tuzu katıp, 35-40 dakika kaynatın. Daha sonra karışımı blenderden geçirin. Koyu olursa, üzerine biraz sıcak su ekleyin. Tuzunu ve karabiberini kontrol ettikten sonra servis yapın.