Sofra
Hem bedeninizi yenileyecek hem de karnınızı doyuracak. Ispanaklı levrekli çorba nasıl yapılır? Ispanak levrekli çorba tarifi...

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    750 gram ıspanak
    2 adet kereviz sapı
    2 adet soğan
    1 tutam muskat
    2 su bardağı beyaz şarap
    2 çorba kaşığı limon suyu
    1 adet pırasanın beyaz kısmı
    3 diş dövülmüş sarımsak
    Bir tutam kekik
    5-6 sap maydanoz
    1 adet defne yaprağı
    5 adet tane karabiber
    8 su bardağı su
    1 adet levrek ya da beyaz etli
    bir balığın filetosu
    (kılçık ve kafasını da alın)
    2 çorba kaşığı mısır nişastası
    2 çorba kaşığı krema
    6 adet kiraz domates
    1 tutam karabiber, tuz
Tencereye balığın kafa ve kılçıklarını koyun. Üzerine kereviz sapı, ince doğranmış soğan, muskat, şarap, limon suyu, ince kıyılmış pırasa, sarımsak, kekik, 5-6 sap maydanoz, defne yaprağı, tane karabiber, tuz ve 8 su bardağı suyu koyup orta ateşte 20 dakika pişirip süzün. Orta boy bir tencereye bu sudan 2 bardak koyup, 6 parçaya bölünmüş balık filetosunu üzerine ekleyin. 5-6 dakika pişirdikten sonra delikli bir kepçe ile balıkları tencereden çıkarıp kenara alın ve sıcak tutun. Mısır nişastasını yarım su bardağı soğuk suyla açıp, balığın piştiği suya ilave edin. 4-5 dakika pişirip ocaktan alın ve dinlenmeye bırakın. Kalan 6 su bardağı balık suyunu bir tencereye alın. İrice kıyılmış ıspanağı ekleyin. 4-5 dakika pişirin ve el blenderi ile püre haline getirin. Üzerine mısır nişastalı suyu, balık filetolarını ve kremayı ekleyin. 2 dakika pişirip ocaktan alın. Karabiber serpin. Kiraz domatesle süsleyerek servis yapın.