Sofra
Pratik ve oldukça besleyici olan bu çorba tarifini deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. Peki karalahana çorbası nasıl hazırlanır?

SÜLEYMAN TARAKÇI

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 demet karalahana
    100 gram mısır yarması
    1 çay bardağı barbunya
    2-3 adet orta boy soğan
    50 gram iç yağ
    100 gram tereyağı
    2 çorba kaşığı sıvıyağ
    2 çorba kaşığı biber salçası
    Bir buçuk litre su
    2 adet kuru kırmızı acı biber
    80 gram mısır unu
    2-3 çorba kaşığı ılık su
    1 adet et suyu tableti
    1 tatlı kaşığı tozşeker
    Tuz
Yıkanmış ve süzülmüş karalahanayı ince kıyın. Mısır yarması ve barbunyayı ayrı kaplarda bir gece öncesinden ıslatın. Ertesi gün süzün ve ayrı ayrı haşlayın. Küp doğranmış soğanı sıvıyağ, iç yağ ve tereyağı ile birlikte kısık ateşte kavurun. Salçayı ekleyip kavurmaya devam edin. Karalahana, haşlanmış mısır yarması, barbunya ve suyu ekleyin. İri doğranmış acı biberi katın ve kısık ateşte 30 dakika pişirin. Mısır ununu ılık suda açtıktan sonra yavaşça çorbaya ilave edip, bir taraftan da karıştırın. Et suyu tableti ve toz şeker katıp, kaynayana kadar sürekli karıştırın. Kaynayınca tuzunu atın ve ocağın altını kapatın. Sıcak olarak servis yapın.