Sofra
Farklı, lezzetli, güzel ve doyurucu kuşkonmaz çorbası nasıl yapılır? İşte tarifi...

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    500 gram kuşkonmaz
    2 adet orta boy patates
    50 gram tereyağı ya da margarin
    1 adet büyük boy soğan
    3 su bardağı sebze suyu
    1 çorba kaşığı krema, tuz, karabiber
    10 damla limon suyu
    2 çorba kaşığı zeytinyağı

    Üzeri için: 1 çorba kaşığı zeytinyağı
    1 dal dereotu

    Sebze suyu için: 1 litre su
    1'er adet orta boy domates,
    soğan, kereviz, havuç
    10 dal maydanoz
    5-6 dal taze kekik
    Tuz, karabiber

Çorbada kullanacağınız sebze suyunu hazırlamak için, bir tencereye suyu koyun. Üzerine doğradığınız sebzeleri, tuzu ve karabiberi ekleyip birlikte yarım saat kaynatın. Süzüp ılınması için kenara alın. Kuşkonmazların uçlarını kesip saplarını bir sebze soyacağı ile soyun. Daha sonra soyulmuş kuşkonmazları ve patatesleri irice doğrayın. Tereyağının yarısını eritip doğranmış soğanı kavurun. Kuşkonmazları, patatesleri ve 3 su bardağı sebze suyunu ekleyip 25-30 dakika pişirin. Ilınmasını bekleyip blenderde çekin ve ince delikli bir süzgeçten geçirin. Çorbayı tekrar bir tencereye koyup içine kalan tereyağı, karabiber ve tuzu ekleyin. Kremayı çırpıp üzerine 10 damla limon suyu ve 2 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyin. Bu karışımı çorbaya katıp bir iki taşım kaynatın. Servis tabaklarına alın. Üzerine zeytinyağı gezdirin. Dereotu ile süsleyerek arzunuza göre sıcak ya da ılık olarak servis yapın.