Sofra
Sofralarınızda mutlaka bulunması gereken kuşkonmaz çorbası nasıl hazırlanır? İşte kuşkonmaz çorbası tarifi...

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay

MALZEMELER

    2 kutu kuşkonmaz konservesi (370'er ml'lik 2 kutu)
    1 adet soğan
    2 çorba kaşığı tereyağı
    2 çorba kaşığı un
    5 su bardağı soğuk tavuk suyu
    200 ml krema
    2 çorba kaşığı tuz
Kuşkonmazların uç kısımlarını kesin ve daha sonra kullanılmak üzere kenara ayırın. Soğanı yemeklik doğrayıp, tereyağında soteleyin. Un ekleyip, sararana dek kavurun. Tavuk suyu ilave edip, 10 dakika kaynatın. Kuşkonmazları ekleyip, blenderden geçirin. 10 dakika kısık ateşte pişirin. Kremayı ilave edip, karıştırın ve ocaktan alın. Tuzunu ayarlayın. Çorbayı kaselere pay edip, ayırdığınız kuşkonmaz uçlarını üzerine serpiştirin. Sıcak olarak servis yapın.